VakantieWoningAuvergne.nl

Bezienswaardigheden Auvergne

Regio Ardèche en Auvergne
De Ardèche en Auvergne zijn twee zuidelijk gelegen departementen, die zeer geliefd zijn bij vele vakantiegangers. Heerlijk weer, lekker eten en de uitgekiende mix van cultuur, natuur, sport en ontspanning zijn hier belangrijke redenen voor.

De Ardèche is een kleurrijk decor van lavendelvelden, bossen, bergen, rivieren en stroomversnellingen, met lieflijke stadjes en imposante grotten en kloven.U kunt hier prachtige kanotochten maken over de rivier en natuurlijk de grotten bezoeken, waar deze regio bekend om staat.

De Auvergne is boeiend vanwege haar onbedorven natuurschoon: groen heuvelland met hoogvlakten, bossen, meren en uitgedoofde vulkanen.

Een bezoek aan één van de vulkanen is absoluut een bezoekje waard. Het is een mooie wandeling naar boven en eenmaal boven aangekomen staat er een spectaculair uitzicht te wachten.

De Auvergne staat ook bekend om zijn bronnen en kuuroorden. Le Mont Dore is een voorbeeld van zo’n kuuroord, wat al bij de Romeinen bekend was. Maak eens uitstapjes in de Auvergne en maak kennis met de heilende werking.

Leuke uitstapjes vanuit de vakantiewoning:


Het Parc Naturel Régional des Volcans d'Auvergne

Het kuuroord Chaudes-Aigues

Het sprookjeskasteel 'Chateaux de Val'

Kanovaren op de Ardèche, met het natuurmonument Pont d'Arc

Een tocht door de indrukwekkende Gorges de l'Ardèche

De natuurgrotten van Orgnac